Conan a dědictví Atlantidy - Courtier, Paul O. (Viking, 2001)
zlověstné vytí. Přízrační vlčí lidé přepadnou v opuštěné kovárně osamělého bojovníka – tentokrát však narazili na rovnoceného soupeře. Je to Conan, vracející se po letech do rodné země. Byl totiž najat, aby organizoval ochranu dolů na rtuť, hloubených pod horou Doom Endir. Brzy však vytuší, že se děje cosi podivného. Čím hlouběji pronikají štoly ke kořenům hor, tím častěji propuká zemětřesení. Hory se probouzejí, ve hře je jakási velmi temná magie. Podaří se jednomu z tajemných Synů nebes zvrátit chod dějin a získat zpět ztracenou moc? Schyluje se ke strašlivé bitvě. Mezi cimmerskými rody, znesvářenými krevní mstou, putuje Krvavé kopí, svolává je do bitvy. A Conan, ač po tom nijak netouží, je musí vést do rozhodujícího střetnutí…