Conan a tajemství mořských ďáblů - Courtier, Paul O. (Viking, 2002)
Podivná mlha obklopila podloudnickou loď. Galéra je mořskými proudy unášena do neznáma. Kapitán je namol a záhadný pasažér v podpalubí děsí námořníky. Jejich poslední naděje se upíjí k nováčkovi mezi mužstvem, barbarovi z daleké Cimmerie – Conanovi. Ale je už téměř pozdě… Strašlivý vír pohltí galéru i celou flotilu jejích pronásledovatelů a Conan je vržen na pobřeží neznámého ostrova. Z obětního oltáře divokých obyvatel džungle zachrání princeznu Okeu, a tak se zaplete do složitého mocenského boje. Jeho protihráčem není jen tyran, jenž uchvátil trůn ve městě Namadolu, ale též podivné vodní bytosti Forbolgové, kteří postupně zaplavují pevninu mořem. A jakou úlohu hrají Žraločí lidé? Je krvelačný Žraločí duch jenom pradávným mýtem? Conan postupně zjišťuje, že klíčovou osobou je onen tajemný pasažér z podivné lodi, který magickou silou řídil jejich plavbu i ztroskotání a jehož cílem je konečné ovládnutí Říše tisíce ostrovů s pomocí Forbolgů – Mořských ďáblů. Conan musí svést velkou bitvu o magické město Namadol. Má proti sobě nepřítele, jakého dosud nepoznal. Strašlivé, smrtící oko Velkého Forbolga se pomalu otvírá…