Conan: Setovy šachy/Léčka - Vágenknecht, Václav (Viking, 2002)
V této netradičně pojaté knize se čtenáři do rukou dostanou dvě novely. První – Setovy šachy od českého autora Václava Vágenknechta – nás zavede do Stygie. Conan je vtažen do hry mocných mágů a má posloužit za oběť při obřadu probuzení, jenž provádějícímu čaroději může propůjčit moc k světovládě. Jak se udatný Cimmeřan v pustinách stygijských pouští s nebezpečím vyrovná, to se můžete dočíst v této knize.Druhé, svěží dílko je překladem ceněného autora Andrewa R. Oldmana. Ocitneme se v Piktské divočině, na území, kde vládne nejenom drsná příroda, ale i drsné vztahy – vždyť většina lidí jsou dřívější psanci, kteří si vysloužili milost, vzdáleného panovníka v boji proti nezkrotným Piktům. I Conan je psancem, ale na něj je pořádána trestná výprava. Situaci komplikuje zjevení krvelačného vlkodlaka..