Netvoři, tyrani a zlosynové českých dějin : neveselé ohlédnutí do vzdálené i bližší minulosti - Bauer, Jan, 1945- (Petrklíč, 2011)
Medailony věnované násilníkům, zločincům a vrahům z řad českých panovníků, vysoce postavených osobností i obyčejných kriminálních živlů. Pestrá paleta osobností - od kněžny Drahomíry přes řadu temných postav českých dějin až po K. Gottwalda.