Velké zrady světové historie : od Jidáše k norskému Quislingovi --a ještě dál - Junek, Václav, 1950- (Petrklíč, 2011)
Společným tématem pestré mozaiky událostí a osobností, které autor v knize shromáždil, jsou zrady v nejrůznějších podobách; ve své době a na daném místě posunuly běh světových dějin. Knížka je členěna chronologicky, uvádí ji "zrada podle evangelií" (Jidáš Iškariotský), závěr tvoří kapitola o osudech Vidkuna Quislinga, norského politika a premiéra z doby 2. světové války. Dále v knize najdeme např. historii Caesarova zavraždění, proces s templáři, příběh Oliwera Cromwella a Karla I., z novodobých a moderních dějin autor vybral mj. osobnosti Lawrence z Arábie, Francisca Franca či Rudolfa Hesse.