Prolíbané dějiny, aneb, Milostné příběhy a skandály slavných - Krumlowský, Felix, 1945- (Petrklíč, 2009)
Láska prochází dějinami a ovlivňuje je možná víc, než jsou seriózní historici ochotni připustit. Oblíbený autor Felix Krumlowský vás provede dávnými i méně dávnými staletími, aby tuto nepopíratelnou pravdu přesvědčivě dokázal. V jeho nové knize budou před vámi defilovat Gaius Julius Caesar, Nero, Přemysl Otakar II., Karel IV., vévoda z Buckinghamu, Ludvík XIV., Petr I., Napoleon i Metternich. Těm všem a ještě mnoha jiným nahlédnete doslova až do postele a poznáte, že i slavné historické postavy dokázaly pro krásné ženy ztrácet hlavu. Předem se můžete těšit na čtení pořádně šťavnaté, pikantní a vzrušující. Knihu doprovází u každé kapitoly příslušné vysvětlivky, abyste sami nemuseli pracně pátrat v encyklopediích, a na jejím konci naleznete chronologický přehled významných historických událostí.