Legenda o Garonně - Mazurek, Jiří, 1974- (Pevnost (Epocha), 2009)
Kniha vypráví osudy dívky Garonny, zdatné šermířky s šlechtickým původem, jejímž snem je být přijata do Akadameie - šermířské školy. Už po samotném vstupu se kolem ní začínají odehrávat podivné události, které vyvrcholí jejím "únosem" do jiného světa. Tam zjišťuje, že patří do rodiny vyvolených, jiných (vzdáleně připomínajících spletitou rodinu Amberských princů). Avšak mezi posledními čtrnácti příslušníky těchto vyvolených zuří krvavá válka, v níž jde o život. Zvláštními sny stíhaná Garonna proplouvá dobrodružstvím, aby objevila mnohá tajemství skrytá v minulosti.