Sběratelé ostatků - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2006)
Druhá část historického románu, rozvíjejícího další osudy syna českého zemana, se odehrává na počátku 50. let 14. století v Čechách, Německu a Itálii.