Startup za pakatel : objevte způsob, jak pracovat na sebe a živit se tím, co vás baví - Guillebeau, Chris (Žádná velká věda, 2013)
Autor ukazuje, že s trochou vůle a entuziazmu je téměř každý dospělý člověk schopen tvořit svůj vlastní malý byznys, jehož smysl pak je nejen v příjmu, ale i v radosti, kterou přináší. Chris vyhledal a vyslechl 1500 podnikatelů od ročního příjmu 1 milion korun nahoru, kteří však začínali s pár tisícovkami v kapse. Z nich vybral padesátku nejzajímavější příběhů a hledal v nich společné rysy. Zjistil fascinující skutečnosti o tom, jak s poměrně malými prostředky (v mnoha případech konkrétně s jednou stodolarovkou) lidé nakonec proměnili svou vášeň, potřebu či koníček v úspěšný, smysluplný a zábavný byznys. Kniha je doplněna o české příběhy úspěšných firem napsané Filipem Dřímalkou. Nakladatelská anotace. Kráceno.