…, aby dobře bylo - Milo, Slav (E-knihy jedou, 2014)
Dovoluji si Vám představit sbírku básní ve vzdušném slohu. Nazývám tak styl, jakým se snažím svá díla psát. Ne snad proto, že bych s lehkostí pírka vymýšlel rýmy, často spíše obráceně, ale proto, že k příjemnému čtení mají sloužit. Někdy hebkým vánkem pohladit, jindy se rozvát co vichřice. Zasmějete-li se pak mým šprýmům, které mezi závažnějšími tématy neplechu dělají, pak budu na výsost spokojen, neboť úsměv je mi ze všeho nejmilejší.