Myšlení : rychlé a pomalé - Kahneman, Daniel, 1934-2024 (Pod povrchem, 2012)
Kniha o fungování naší mysli, napsaná čtivě a srozumitelně jedním z největších a nejvlivnějších myslitelů současnosti. Kahneman v ní shrnuje desítky let svých výzkumů a navždy mění způsob, jakým přemýšlíme o přemýšlení, rozhodování, životě, práci i světě. Naučí nás odhalovat chyby a zkratky naší mysli a vyhnout se tak pasti mentálních chyb. Kniha je nezbytná pro všechny studenty, učitele, investory..., a prostě všechny, kteří chtějí porozumět sobě, lidem i světu. Nakladatelská anotace. Kráceno.