Vzpomínky z kuchyně, aneb, Jak se vaří v Gipsy House - Dahl, Roald, 1916-1990 (Volvox Globator, 2012)
Knížka spisovatele a jeho ženy Liccy obsahuje spoustu zážitků a příběhů, které se týkají jejich početné rodiny. Texty obou se vzájemně prolínají, stejně tak jejich recepty a návody na přípravu jídla. Rodina se scházela na statku Gipsy House u obrovského borového stolu nad rozmanitými pokrmy, typicky anglickými i z různých národních kuchyní. Prostřednictvím vzpomínek a přípravy jídel samotného úspěšného autora tak můžeme nahlédnout do jeho života. Několik jejich oslovených přátel sepsalo, co by si dalo k večeři poslední noc v cele před popravou.