Ještě že nejsem kat - Vondruška, Vlastimil (MOBA, 2014)
Dobrodružný detektivní příběh, který se odehrává v renesanční Praze. Román vznikl na podkladě autorovy stejnojmenné divadelní hry. Nabízí plno zvratů, napětí, ale i zábavných situací a nečekané rozuzlení. Hlavními hrdiny nejsou detektivové, známí z jiných Vondruškových románů, ale zdánlivě nesourodá trojice hrdinů – staroměstský rychtář, katovka a zběhlý student teologie.