Lékař z Kurdistánu - Rasooli, Jay M. (Nakladatelství Stefanos, 1996)
Vzrušující příběh doktora Sa’ída (1863–1942). Již ve čtrnácti letech dosahuje hodnosti mullaha (nižší islámský duchovní) a učitele. O několik let později se obrací od islámu ke křesťanství. Jako muslimský odpadlík musí čelit pronásledování. Aby si zachránil život, prchá uprostřed noci ze svého rodného města. Brzy odchází do Anglie, kde studuje medicínu. Po návratu do Íránu odmítá nabídku stát se osobním lékařem tehdejšího panovníka. Celý další život zasvěcuje lékařské a křesťanské službě íránskému lidu.