Ďábelská garda. - Elford, George Robert (Militaria (Elka Press), 2006)
Francouzská Légion Étrangere byla nasazena v Indočíně v letech 1947-1954. Po porážce u pevnosti Dien Bien Phu v květnu r. 1954 legionáři z Vietnamu odcházejí, ale ne všichni. V boji proti vietnamským partyzánům a komunistům měli nadále saigonské vládě pomáhat (samozřejmě bez jakékoliv oficiální podpory) pečlivě vybraní, zkušení, elitní zabijáci z nově vytvořeného německého Komanda smrti (Task Force-G), kteří se "proslavili" neobyčejnou odvahou, krutostí a brutalitou. Ve Vietnamu se také ve stejné době objevují první Američané... Čtenář musí laskavě posoudit sám, má-li kniha blíže k románu nebo solidní literatuře faktu...