Pražské katastrofy - Hrubeš, Josef, 1944- (Petrklíč, 2010)
Další práce známé autorské dvojice Hrubešových se zaměřila na katastrofy, které v relativně nedávné minulosti postihly Prahu. V knize je zmapováno 27 případů, kdy město zasáhly požáry, povodně, výbuchy, sesuvy nebo velké dopravní nehody. Případy jsou řazeny za sebou v chronologickém sledu, přičemž začínají požárem Staroměstské vodárenské věže v roce 1878 a končí požárem Průmyslového paláce v roce 2008. Mezi katastrofy jsou zařazeny i vražedný automobilový útok Olgy Hepnarové a demolice těšnovského nádraží. Dokumentární dobové fotografie, bibliografie.