Utajená zákulisí : [domácí a zahraniční politika očima bývalého diplomata] - Polreich, Miroslav, 1931-2019 (Petrklíč, 2009)
Analýza současné mezinárodní politiky. Geostrategická charakteristika politiky jednotlivých států a jejich uskupení. Činnost a význam mezinárodních organizací zejména v boji za snižování globálních bezpečnostních rizik.