Smrt ve Vratislavi - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého (MOBA), 2014)
Další příběh z historicko-detektivního cyklu, který se odehrává v dobách vlády Přemysla II. Otakara a v němž v hlavní roli vyšetřovatele vystupuje královský prokurátor Oldřich z Chlumu se svými pomocníky a manželkou Ludmilou.