Exodus - Uris, Leon, 1924-2003 (BB/art, 2014)
Děj je upředen z řady autentických příběhů, které se pojí s milostným příběhem americké ošetřovatelky a mladého hrdiny Mossadu. Pro mnoho čtenářů bude zachycení židovské historie z kritického období let 1945-47 jistě objevné.