Pád císařova zetě : v tajných službách Otce vlasti - Bauer, Jan, 1945- (MOBA, 2014)
Dominikán Pavel je muž mnoha schopností, ale i tajemství, která umí udržet. Pro krále Karla už vykonal mnohé nebezpečné mise a i nyní, kdy císař už není nejmladší, má pro něj vždy připravenu dobrou radu, ale i svůj meč. Na císaře dotírá jeho zeť, arogantní mladý vévoda Rudolf, který by se rád viděl u moci. Při svém tažení za tituly mu nevadí brodit se krví svých nepřátel a doslova kráčet přes mrtvoly. Pavel bude muset, jako už tolikrát, řešit jednou rukou problémy císařovy, ale druhou rukou odhánět nájemné vrahy a intriky papeže, týkající se jeho samotného. Dobrodružný román disponuje i historickými reáliemi a je čtivým kompilátem fikce a reality, která dokáže vtáhnout čtenáře do vzdálené historie, jako by byl jejím účastníkem.