Temné kouty XX. století : "velké" dějiny i "obyčejné" osudy: nacistické ovládnutí Německa a dva podpásové údery proti Československu - Cílek, Roman, 1937- (Český čas, 2014)
Autor zobrazuje několik klíčových okamžiků minulého století: nástup hitlerovců k moci, zápolení o naše pohraničí a březnové události v roce 1939.