Ochránce - Campbell, Jack (Fantom Print, 2014)
Admirál John „Black Jack“ Geary si své postavení zasloužil, když zvítězil nad Syndikovanými světy a ukončil tak sto let trvající válku, nicméně spíše než vděk nadřízených si vysloužil nedůvěru a strach. Když ho vláda s flotilou stárnoucích lodí vyslala na velmi nebezpečnou misi s úkolem prozkoumat sluneční soustavy za hranicemi Syndikovaných světů, nejednala jen z obav z inteligentní rasy zvané enigma, ale především z Gearyho. Geary, stále věrný starým ideálům, jaké se uznávaly za jeho časů před sto lety, rozkaz pochopitelně provedl, ale narazil na ještě větší nebezpečí, než se obával - po skoku do další soustavy vletěl přímo před obrovitou flotilu nových neznámých mimozemšťanů. Ti stejně jako enigmané naprosto ignorují pokusy o mírovou komunikaci a zatímco se Gearyho lodě snaží uhýbat před sebevražednými nálety, musí Geary vymyslet, jak se dostat přes gigantickou pevnost chránící skokový bod do bezpečí, aniž by při tom přišel o většinu flotily. Nakladatelská anotace.