Anenská pouť - Jandovský, Miroslav (Viking, 2014)
Život na vesnici nedaleko Třeboně plyne počátkem dvacátého století poklidně. Setkáváme se s místními podivíny, obyčejnými venkovany, které trápí běžné starosti jak uživit rodinu, s filozofujícím panem řídícím, panem farářem, s mladými i starými. Do poklidného života na vesnici, který doposud rozvířilo jen nepodařené pytlačení na panském a  nešťastná smrt dítěte, zasáhne vyhlášení první světové války na svatou Annu. A začnou se dít věci...