Pití : intimní vztah žen k alkoholu - Johnston, Ann Dowsett (Volvox Globator, 2014)
Držitelka několika národních cen za novinářskou práci kombinuje obsáhlý průzkum s příběhem svého vlastního uzdravení a podává průkopnický rozbor šokující, byť nepříliš připouštěné epidemie, která ohrožuje dnešní společnost - jedná se o prudký vzestup rizikového pití mezi ženami a dívkami. Ann Dowsett Johnstonová rozkrývá důvody tohoto překvapivého úkazu, pitvá psychologické, společenské a ekonomické faktory, jež přispívají k jeho nárůstu, a zkoumá jeho dlouhodobé dopady na společnost a jedince včetně sebe samé. Výsledkem je jedinečný a odvážný průzkum, jenž je stejně tak poučný jako šokující. Nakladatelská anotace.