Vězměte s sebou květinu! : deníky a vzpomínky z let 1980-1990 - Pajerová, Monika, 1966- (Prostor, 2014)
Deníky Moniky Pajerové z let 1980-1990 přinášejí autentické svědectví o společenských a politických poměrech za normalizace, o opatrném politickém tání v závěru let osmdesátých a pádu komunistického režimu v listopadu roku 1989.