Tři bratři v cizích světech : kolem Země s otázkou: Jak žijete a pracujete? - Diblík, Karel (65. pole, 2013)
Diblíci (Karel 24, Honza 22 a Petr 19 let) nejsou ani tak dobrodruzi, spíš poutníci a zvědavci. V každém setkání hledají bohatství lidských příběhů - co člověk, to nový svět. Kniha navazuje na sérii besed a promítání, které tři bratři po návratu z cesty kolem světa uspořádali převážně na středních školách. Nakladatelská anotace. Kráceno.