Amazonie a řeky příběhů - Plešinger, Vladimír, 1938-2018 (Jota, 2014)
Tajemná oblast Amazonie přitahovala od 15. století pozornost dobrodruhů, objevitelů, kartografů i vědců. Knížka z oblasti historické literatury faktu přináší celkem sedm příběhů z historie dobývání tohoto neproniknutelného území Jižní Ameriky.