Čtení o Jaroslavu Vrchlickém : básník ve sporech o životnost díla - Topor, Michal, 1978- (Antologie, 2013)
Antologie prostřednictvím řady studií nahlíží rozpravy o díle Jaroslava Vrchlického za uplynulých sto padesát let. Jedná se o texty, které podrývají význam slovutného básníka (Viktor Dyk, J. S. Machar), tak texty, které usilují o jeho kritickou rehabilitaci a vyzdvižení estetických hodnot (Arnošt Procházka, Josef Hora, Emanuel Chalupný). Zhodnocení a recepci díla Jaroslava Vrchlického v literárněhistorickém kontextu představují studie v závěru antologie (Jindřicha Vodáka, Pavla Fraenkla, Vojtěcha Jiráta a dalších autorů). - Výběrový soupis textů 1877 - 2012. Rejstřík.