Dějiny částí Prahy jako dějiny farních obvodů - Pelzbauerová, Věra, 1936- (Volvox Globator, 2008)
Kniha o dějinách Prahy popisuje dějiny 80 farních obvodů (farností), do nichž se dříve místní části začleňovaly.