Svět, který skončil včera : co se můžeme naučit od tradičních společností? - Diamond, Jared M. 1937- (Jan Melvil, 2014)
Knížka amerického evolučního biologa a fyziologa zkoumá charakteristické rysy tradičních společností, srovnává je se současnou moderní společností a zamýšlí se nad tím, jak lze získáné poznatky smysluplně využít.