Špion čtyř králů : Pêro da Covilhã, aneb, Příběh vojáka, diplomata a špiona, který dobře sloužil čtyřem králům na zemi a na moři v Portugalsku, Kastilii, v zemích Maurů a Kafrů, v Indii a v říši kněze Jana - Hubinger, Václav, 1949- (Magnetka (Pražská vydavatelská společnost : Epocha), 2014)
Pero da Covilha sloužil jako diplomat a vyzvědač čtyřem králům, podílel se významně na snahách o objevení cesty z Evropy do Indie a na pátrání po legendární zemi kněze Jana. Covilha se následně dostal do Etiopie, kde zůstal jako vážený a bohatý muž až do konce života (etiopský císař mu nepovolil návrat do vlasti). Text se rovněž obsáhle zabývá pozadím a souvislostmi, v nichž se život Pera da Covilha odehrával. Připomíná zámořskou expanzi Portugalska, podíl Portugalců na významných námořních objevech a na rozvíjejícím se mezinárodním obchodu.