Plástev v ohrožení - Pecinovský, Josef, 1946- (Pevnost (Epocha), 2014)
Plástev A30, jedna z mnoha v přelidněném světě zastavěném do výšky několika set metrů, není příjemným místem pro život. Navíc ji ohrožuje nádor hnědého moru, který hrozí pohltit jadernou elektrárnu, a tak způsobit katastrofu nesmírných rozměrů. Existuje ovšem muž schopný tragédii odvrátit. Jmenuje se Kastor Clark a nedávno z plástve unikl, aby žil mezi svobodnými lidmi v Údolí Iškarů. V době nejvyššího ohrožení svého starého domova je však povinen přispěchat na pomoc. Ani jeho neobyčejné schopnosti ale nedokážou zabránit totálnímu výpadku Mocného Dijonu, centrálního výpočetního systému. Je třeba jej znovu spustit, ale to dovede jen jediný člověk, ďábelský Cornelius Zwada. Ten však nedávno záhadně zmizel... Nakladatelská anotace.