Americký nápadník - Twain, Mark (Indeart, 2014)
Rozmarná historie příbuzných, žijících na obou protilehlých březích Atlantiku, soupeřících o lordský titul a bohaté anglické hrabství. Satira, místy až groteskní, ukazuje anglický aristokratický snobismus i protější „demokratický“ amerikanismus s jeho kultem peněžního úspěchu.  Berkeley, syn angl. hraběte odpluje do hlavního města Spojených států, aby se zřekl svého dědictví. Opustí domov proto, že nechce těžit ze svého postavení, nýbrž jen z vlastní práce. Hodlá žít, jak říká, jako prostý mezi prostými a rovný mezi rovnými. Ale ve vysněné zemi je společná jediná rovnost - bezohledná honba za dolarem, a tak je naivní snílek brzy vyléčen ze svého idealismu...