Hrob v horách - Hjorth, Michael, 1963- (Detektivní román (Host), 2015)
Pochmurný nález skupinového hrobu ve švédských horách odstartuje další velký případ, ke kterému je přizván i kontroverzní psycholog Sebastian Bergman. Ten se navíc těší, že v týmu bude spolupracovat se svou dcerou Vanjou, jejíž kriminalistická kariéra začíná prudce stoupat. Komplikovaný případ má nitky, vedoucí k dalším kauzám - zmizení dvou afghánských přistěhovalců, ke kterému došlo před několika lety a na něž se nezapomnělo jen díky úsilí, které vyvíjí manželka jednoho ze zmizelých; ale i smrtelná autonehoda záhadné ženy s falešným jménem. Ve hře jsou profesionální zabijáci a možná i zájmy cizích mocností. Do toho se Sebastian stále marně pokouší uspořádat svůj osobní život, což vedle snahy o upevnění vztahu s dcerou obnáší i úsilí šetrně se zbavit ženy, která se na něj až nebezpečně přilepila. Ta ale může být ještě lecčeho schopná... V rozsáhlé kriminálce je věnován značný prostor propletencům a dramatům osobních vztahů hlavních i vedlejších postav, což ústřední detektivní zápletku místy odsouvá téměř do pozadí.