Berlínské epizody : příspěvek k dějinám filologie v Čechách a na Moravě 1878-1914 - Topor, Michal, 1978- (Institut pro studium literatury, 2015)
Publikace českého literárního vědce mapuje pobyty českých a německých filologů z českých zemí na berlínských univerzitách v letech 1878-1914.