Tao koně : cesta ženy k uzdravení a transformaci - Kohanov, Linda (Synergie, 2014)
Neobyčejný příběh o léčitelských schopnostech koní a vzájemné komunikaci obrací naruby konvenční pohled na tato zvířata. Autorka také pátrá po duchovních principech stojících v pozadí magického propojení mezi koněm a člověkem - v jehož důsledku koně vnímají a reagují na nepatrné změny v lidském rozpoložení. Objevuje v koních prastarý pramen ženské moudrosti a ukazuje, jak tato moudrost dokáže člověka uzdravit a posílit. Časem objevila i neobyčejnou schopnost koní probouzet i v lidech intuici zrcadlením autentických pocitů, které chtějí skrýt - což z nich činí velice účinné terapeutické pomocníky a učitele. Linda popisuje jemné emocionální, až jasnozřivé prožitky, které zažívala po čase stráveném interakcí se stádem. Podrobně se věnuje technikám, které na základě svých zážitků vypracovala, aby s pomocí koní i svým studentům pomohla posílit a propojit vnímání sama sebe v tělesné a duševní jednotě a uvědomit si své mimosmyslové schopnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.