Ďáblův sluha - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého (MOBA), 2014)
Jihočeský velmož Oldřich z Hradce se soukromě obrátí na královského prokurátora a správce severních Čech Oldřicha z Chlumu s prosbou o pomoc. Na jeho panství se totiž začaly dít věci, které jsou nejen proti lidskému rozumu, ale i proti křesťanské víře. Došlo zde také k nevysvětlitelné vraždě, jejíž obětí se stal Mikuláš z Hardeka, příbuzný mocného Vítkovce. Zdá se, že nitky zla sahají až za hranice Českého království. Nakladatelská anotace.