Máj - Mácha, Karel Hynek (KKnihy.cz, 2015)
Báseň Máj je vrcholné dílo průkopníka novodobé poezie K. H. Máchy. Jedná se lyricko-epickou báseň, v níž autor oslavuje krásu přírody a ústy hrdiny pronáší svoje odvážné myšlenky o tajemství smrti a věčnosti.