Capricorn 70 - Pilch, Robert, 1976- (Evropská space opera, 2015)
Kniha je sestavena z devíti povídek českých autorů a jedné povídky slovenského autora. U povídky Vrak se jedná o reedici. Děje všech povídek jsou zasazené do prostředí vesmíru, kde hlavní hrdinové objevují nové světy a setkávají se s cizími civilizacemi. Navíc obsahuje medailonky autorů a doslov Jiřího Popiolka.