Kruh mužů : přechodové rituály pro muže a "palčivé otázky" - Bílý, Jan, 1954- (Synergie, 2012)
Autor na základě mužských večerů - seminářů pro muže, které vedl v pražském centru osobního růstu Maitrea, ukazuje cestu mužů k nalezení sebe sama, pochopení mužské podstaty skrze významná životní období. Stejně jako ženy mají i muži ve svém životě přechodové rituály, musí se vyrovnat se specificky mužskými problémy, nalézt odpovědi na stěžejní životní otázky. Pouze skrze nalezení své podstaty se mohou zhostit mužských rolí a fungovat úspěšně jako synové, partneři, otcové, plnit svá poslání a zaměstnání, vyrovnat se se smrtí. A kniha se snaží vysvětlit tuto cestu mužů.