Válka o Irák : očima tří českých reportérů - Kubal, Michal, 1976- (Rubikon (Volvox Globator), 2003)
Napadení svrchovaného státu Spojenými státy a jejich spojenci, "vývoz demokracie", ropa nebo nutný preventivní zásah proti nebezpečnému režimu diktátora, který ohrožuje nejen Spojené státy, ale zřejmě i celý svět ? Názory se velmi různí. Důkazy o zbraních hromadného ničení se dosud (červenec 2003) nenašly, irácký vůdce Saddám Husajn je nadále nezvěstný... Čeští reportéři mohli sledovat průběh války na vlastní oči, Michal Kubal působil přímo v hlavním městě Bagdádu, František Šulc u elitního ženijního praporu, Barbora Šámalová pracovala v Kuvajtu a jižním Iráku. Události jsou řazeny chronologicky, na úvod každé kapitoly zařadili autoři přehled nejdůležitějších událostí z pohledu celého konfliktu. Fotografie, dodatky. W2c Kyliank 20030630