Tulák po hvězdách - London, Jack, 1876-1916 (Granada, 2001)
London vypráví o člověku, zbaveném svobody, kterého ani kruté mučení nepřipravilo o svobodu myšlení. Tělo sevřené svěrací kazajkou opouští každodenně svobodný duch, aby prožíval dobrodružství mužů z nejrůznějších historických období a tak sledoval nezničitelnou paměť lidstva. Kniha byla inspirována autentickým případem nevinně odsouzeného člověka, který prožil pět let v samovazbě a byl v roce 1914 propuštěn na svobodu poté, když se Londonovi podařilo prosadit obnovu jeho procesu.