Víc než láska - Hofmanová, Jaroslava (KKnihy.cz, 2015)
Karolíně Mayerové přichystal osud za krátkou dobu života nejedno nepříjemné překvapení. Maminka ji jako novorozeně odložila do dětského domova a o několik let později ji v době těhotenství opustil muž, kterého milovala Karolína se rozhodla dítě si ponechat a v tom okamžiku si také přísahala, že ho bude milovat nadevše a nikdy ho neopustí. O několik měsíců přivede na svět holčičku Lauru, která je naplněným smyslem doposud prázdného života. Složitou výchovu temperamentního človíčka těžce zvládá a najednou si uvědomuje, že převzala na svoje bedra příliš velkou odpovědnost. Laura připravuje mamince nejednu horkou chvilku a proto Karolína usoudí, že by bylo dobré najít sobě mužskou oporu a Lauře pevnou otcovskou ruku. Jenže osud nechce unavené matce vyjít vstříc a karty života nepředvídatelně zamíchá. Karolína se zamiluje do bratra svojí nejlepší kamarádky a on ji přemlouvá, aby s ním odjela za prací do ciziny. Protože Karolína v jednom kuse bojuje s financemi, kterých se jí jako atce samoživitelce nedostává a proto je postavena před životní volbu. Má svoji dceru opustit a odejet se svoji lásku za sladkou vidinou peněz, nebo splnit slib, který si dala při Lauřině narození?