Život pavouka - Fabre, Jean-Henri, 1823-1915 (Volvox Globator, 2011)
Knížka je tvořena souborem textů, které byly vyňaty z rozsáhlého autorova díla a uspořádány do jednoho monotematického celku. Fabre byl mistr přírodovědného pozorování - na základě svých výzkumů čtenáře seznamuje se zajímavým světem tohoto pozoruhodného řádu živočišné říše. Pavouci, jejich chování, zvláštnosti tělesné stavby, příbytky, způsob lovu - to vše se stalo námětem Fabreova dlouholetého zkoumání, jehož vysledky jsou živým literárním stylem shrnuty v této knize.