Hotýlek - Mornštajnová, Alena, 1963- (Host, 2015)
Některé věci jakoby existovaly mimo čas. Zůstávají stejné navzdory dějinám, válkám, totalitním režimům i počasí. Takový je i hotel pana Leopolda, vlastně spíše hodinový hotýlek, založený v dobách první republiky a nabízející potěšení a rozkoš pánům za protektorátu a dokonce i poté, co ho znárodnili komunisté. Oč více přímočaré lásky ale nabízely hotelové pokoje, o to osudovější a dramatičtější vztahy se odehrávaly v rodině majitele a posléze správce. Čtivý a věrohodný příběh je svědectvím o životě obyčejných lidí bez ohledu na vnější okolnosti. S využitím nakladatelské anotace.