Válka pláství - Pecinovský, Josef, 1946- (Pevnost (Epocha), 2015)
Plástev A30 překonala díky kapitánu Kastoru Clarkovi hrozbu v podobě hnědého moru, ale nebezpečím není zdaleka konec. Oslabená plástev je lákavou kořistí pro chamtivé sousedy, kteří se slétají jak supi a neváhají využít ani těch nejodpornějších praktik. Nepříteli navíc nahrává i stihomam Hala Dorniga, mocného vládce, který ve strachu ze zrady zneužívá veškeré zdroje plástve k likvidaci politických odpůrců. Zatímco se pláství šíří smrt a šílenství a pohybují se po ní smrtelně nebezpeční záškodníci, pokouší se inspektor Spojené rady pláství investigator MOND 092 najít řešení. Ale i on záhy zjistí, že proti lidské zlobě je bezmocný... Nakladatelská anotace. Kráceno.