Žít jako Holík : životní a hokejové zápasy Jaroslava Holíka - Lukšů, David, 1979- (Nakladatelství Epocha :, 2015)
Jeden z nejvýraznějších českých hokejistů, který ovlivnil historii československého i českého hokeje a napomohl, jako střední útočník a později i jako trenér, na světových šampionátech k získání mnoha medailí. V publikaci se dočteme o všech důležitých meznících a událostech v životě tohoto přímého a pravdomluvného člověka, který byl na ledě vášnivým bojovníkem a rváčem a nebál se okomentovat jakoukoli situaci. Kniha je zajímavou sondou do dějin hokeje. Je doplněna fotografiemi.