Muž na vlastní křižovatce - Kraus, Ivan, 1939- (Academia, 2009)
Soubor mnoha humorných povídek známého českého autora v nichž líčí každodenní strasti. Tak se třeba čtenář dozví, že slušný člověk by neměl vstávat před osmou hodinou ráno, že i pes trpí depresemi nebo o tom, jak je těžké u zubaře schovat jazyk.