Zlomený kruh - Shirley, John, 1953- (Halo, 2015)
Další díl z poutavé série nechá nahlédnout do dějin vesmíru, ve kterých se teprve tvořila budoucnost. A dějiny to byly náležitě drsné, krvavé, formované zradami a mocenskými zákeřnými boji. Stovky let před vypuknutím galaktického konfliktu mezi Smečkou a lidstvem, se odehrála podobná bitva mezi Proroky a Elitáři. Tyto dvě mimozemské rasy se mezi sebou rvaly o posvátné artefakty mocných Předchůdců. A ačkoliv později uzavřely jisté dohody, doutnající nenávist a nedůvěra pokračovala dál. Takto se pozvolna začíná psát příběh o nových dobrodružstvích, nových bitvách a nových hrdinech.