Chodící papiňák, aneb, Řeči u tabule : scénické přednášky a komentáře s autorovými původními ilustracemi (z let 1969-1994) - Vodňanský, Jan, 1941-2021 (Volvox Globator, 1997)
Přednášky na různá témata, často se vztahující k divadlu, používají psychoanalytické postupy a uplatňují autorovy nonsensy.